Mortsel is de stad die ik sinds 2013 mijn thuisstad mag noemen. Het is misschien een randstad, althans dat is waarschijnlijk wat de Antwerpenaren denken. Echter, in ons klein hoekje van de metropool valt er regelmatig wel iets te beleven. In de zomer bruist het park rondom het fort van het leven, terwijl de zomerbar voor verfrissing zorgt op een zwoele avond.

Ondoordringbaarheid van Mortsel?

Naast het groen dat Mortsel te bieden heeft zijn er ook tal van leuke eetgelegenheden zoals de Pastis of de Kawa bijvoorbeeld, maar ook tal van gezellige winkels. Laat je niet misleiden door het trage sluipverkeer op de Statielei, want achter de gevels schuilt er heel wat moois. Laat dat nu net zijn waar ik even de aandacht op wil richten met deze editorial.

Met het heropenen van de verkeersluwe Pieter Reypenslei organiseerde de Stad Mortsel samen met lokale handelaars een knallende modeshow. Op de catwalk, vlak onder de enthousiaste lentezon, zetten de modellen voor de winkeliers hun beste beentje voor. Een perfect moment om eens te zien wat voor moois de Mortselse winkelrekken te bieden hebben! Hieronder volgen mijn favorieten.

César Menswear

Street style is het nieuwe casual, dat staat vast. César Menswear deed het alvast voor op de catwalk. Catchy prints, een streepje kleur en vooral een correcte balans tussen stijlvol en comfortabel. Toen ik achteraf om informatie ging vragen wandelde ik binnen in een winkel waar ik me overigens als man volledig thuis voel, ook een leuk detail natuurlijk. Combineer dat met het feit dat naast de internationale labels ook nog eens Belgische designers uitgebreid aan bod komen en ik was volledig verkocht.

Outfit 1: blauwe blazer: selected | hemd & short: minimum | riem: Vano | sneakers: Woden

Outfit 2: vestje & t-shirt: Anerkjendt | chino: Drykorn | sneakers: Woden | hoed: Barts

Bobby Sewing

Fashion is meer dan gewoon kledij. Bij Bobby Sewing hebben ze dat geïnterpreteerd door niet enkel de kledingstukken te showen, maar bovendien ook de stoffen die daarbij gebruikt zijn. Voor de rok werd bijvoorbeeld een prachtig stofje gekozen waarbij de inspiratie werd gehaald bij Frida Kahlo. Wat het vooral leuk maakt is het feit dat het print zo veel elementen bevat en niet als een patroon oogt, zonder schreeuwerig te worden. Een perfecte match voor een zonnige zomerdag! Zomers is overigens ook wat in me opkomt als ik het hemd bekijk. Let zeker op de print (geïnspireerd op het werk van Charley Harper door Birch Fabrics).

Hunkemoller & De Kousenboetiek

Wat zeker in het geheugen blijft kleven waren de opvoering van Hunkemöller en die van De Kousenboetiek. Hoewel het best wel warm was buiten zorgden de aanwezige dames en heer (jawel) voor wat extra pit in de fashionshow. Het resultaat was een geslaagd staaltje zelfzekerheid met de nodige (stijlvolle) sexy knipoog. De show was al he-le-maal compleet wanneer de eigenares van De Kousenboetiek zelf in haar figuurlijke stoute schoenen kroop. Warm applaus en niets dan respect! Go Mortsel!

Bojet

Bojet maakt net zoals bobby sewing duidelijk dat fashion meer is dan enkel de kledij op zich. Als lifestylewinkel zetten ook zij duidelijk hun stempel op de show. Beide modellen werden de catwalk op gestuurd met een handtas van Awardt, een kraagje van Lilirooz en een Armband van Xavier Derome. Eenvoudig, maar duidelijk. Oh, en leuk detail: zowel de handtassen als de kraagjes zijn van Belgische makelij dus bovendien eens zo lokaal!

Duden

Een lijst met favorieten samenstellen is geen eenvoudige taak, vooral bij een modeshow als deze. Het was overduidelijk dat alle deelnemende winkels hun opperste best hebben gedaan. Als ik dan toch een keuze moet maken gaat mijn mannenhart naar wat Duden presenteerde dankzij hun mooie balans tussen kleur en chique.Hier ook weer het bewijs dat speels en stijlvol toch hand in hand kunnen gaan.

Eervolle vermeldingen

Naast mijn favorieten wil ik zeker een hart onder de riem van mijn mede-ondernemers in Mortsel steken. Er is op Mortsel Showt piekfijn werk geleverd, zowel door de handelaren als de stad zelf. Het idee om een straat die meer dan een jaar open heeft gelegen op deze manier in de spotlights te zetten is geniaal. Initiatieven zoals deze zouden eigenlijk meer moeten plaatsvinden. Dank u verder aan Bis Outlet, Optiek Verhelst, Formen Mortsel, Mayerline Mortsel, Marga Lederwaren, Optiek Vanbaeden, Alias, Bel, Lederwaren Jama, Opti-mine, Twice as Nice Mortsel, Edith of Oxford Mortsel, Vollebergh, Drexeler, Metal, Feria, Lolaliza Mortsel en tenslotte ook Models on Stage om Mortsel toch net weer een tikkeltje specialer te maken!