Een zelfportret

“The most interesting people I know didn’t know what they wanted to do with their lives at 22.” Baz Luhrman deed me niet alleen dromen, maar ook daad bij het woord te voegen. Toen ik 27 was besloot ik uit mijn comfortzone te treden, een (goedbetaalde) job op te geven en voluit te gaan voor mijn grote liefde: fotografie. Dit is mijn zelfportret (letterlijk en figuurlijk)

Ik ben Nicolas, ik woon te Mortsel (België) en ik ben voltijds portret- en fashionfotograaf. Strict professioneel gezien startte ik 2 jaar geleden. Fotograferen doe ik echter al een tijdje. Het is een microbe die ik al op jonge leeftijd heb overgekregen van mijn grootvader die, u raadt het al, ook fotograaf was. In de dolle jaren 90 joeg ik op bosklassen, vakantie en familiefeesten ettelijke rolletjes door de camera. Als tiener spaarde ik na mijn middelbare school genoeg centjes bijeen voor een tweedehands digitale spiegelreflex. Toen kreeg ik denk ik de smaak pas echt te pakken.

Twee jaar vliegen voorbij als je doet waar je echt van houdt. Ik mocht stille getuige zijn op een aantal prachtige bruiloften. De publicaties beginnen eindelijk te verschijnen (met als kroonjuweel een wereldwijde publicatie in Collection Magazine ). Dat is mooi, maar mijn grootste trots is zonder twijfel “Spelen met licht“. Een jaar lang leerde ik chronisch zieke kinderen op een speelse omgaan met de camera. Ik wist Nikon en het UZA te overtuigen mee in het project te stappen. Maar het mooiste van al was ongetwijfeld het moment dat de kinderen hun eigen tentoonstelling kregen in het FOMU Antwerpen.

Fotografie is ondertussen een levensstijl geworden. Het klinkt misschien vreemd, maar het is mijn expressiemiddel. Ik hou ervan om anderen te laten schitteren. Hoewel mijn interessegebied nog steeds breed ligt, ben ik me daarom meer en meer gaan toeleggen op portretfotografie en fashion. In mijn werk staat namelijk de persoonlijkheid centraal. Ik hou er van om verhalen te vertellen. Iedere persoon, man of vrouw (of beide), jong of oud, is een verhaal op zich. Soms met een vleugje mysterie rond, soms rechttoe rechtaan, maar altijd eerlijk en uniek. Ook een modemerk heeft een eigen persoonlijkheid. Net zoals met mijn portretten tracht ik deze unieke look & feel naar boven te brengen, opdat ook de creatieve breinen achter de kledij kunnen schitteren.

Recente Projecten

Recente Blogposts