FAQ – Vaak gestelde vragen

[highlight]100% Eerlijke fotografie [/highlight]Daarmee denk ik enerzijds aan het opleveren van beelden die van onberispelijke kwaliteit zijn, maar ook tegelijkertijd aan een transparante en klantgerichte aanpak. Hieronder probeer ik alvast de meest voorkomende vragen te beantwoorden. Toch nog een vraag? Neem dan zeker contact op. Ik antwoord meestal binnen de 24 uur.

Wat kost een shoot?

De kostprijs van een shoot is afhankelijk van de lengte van de shoot en of de foto’s bedoeld zijn voor commercieel gebruik*. Mijn basis uurtarief bedraagt 100 euro. Voor een klassieke portretshoot reken ik steeds ongeveer 2 uur in. Voor 200 euro kunt u dus rekenen op een prachtig ogende portretshoot.

De nabewerking zelf zit inbegrepen in de kostrpijs van de shoot. Ik maak een selectie van de beste beelden en lever deze steeds in volledige resolutie op, zonder watermerk. Het zijn tenslotte uw foto’s.

Voor commerciële opdrachten waarbij de auteursrechten volledig overgedragen worden wordt er een extra vergoeding aangerekend, afhankelijk van het bereik van de opdracht. Ook voor verplaatsingen buiten België worden reisonkosten aangerekend.

Wij hebben een beperkt budget. Wat zijn de opties?

Er is altijd wel een mogelijkheid om iets te regelen. Ik zet me graag in voor sociale projecten of goede doelen. Ook voor startende kledingswinkels, modelabels of designers kan ik meestal wel iets regelen.

Voor startende modellen wil ik eveneens helpen met het opbouwen van een professioneel ogend portfolio. Een goede motivatie is wel een absolute must in dit geval. Ik wordt dagelijks gecontacteerd met de vraag om gratis portretshoots te doen, maar zonder enige degelijke motivatie gaat die ballon echter niet op. Geef minstens aan wat je motiveert om model te worden. Wat drijft je? Voor modellen die reeds zijn aangesloten bij een agency is het meestal een goed idee om ook meteen de contactgegevens van de agent door te geven.

Geeft u ook les?

Ik heb les gegeven in het volwassenonderwijs bij LBC in Mortsel en organiseerde in het verleden al een aantal workshops, bij voorbeeld in samenwerking met Media Markt. Indien u interesse heeft in een bepaald thema kunt u me steeds contacteren. Hou ook zeker mijn facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van eventuele groepsworkshops!

Kan ik bij u terecht voor pasfoto’s?

Neen, om de eenvoudige reden dat sommige van mijn collega’s beter uitgerust zijn om u sneller verder te helpen 🙂 In de omgeving van Mortsel kan ik voor pasfoto’s alvast de volgende fotografen aanraden:

  • Foto Grobet in Antwerpen (link)
  • Foto Degreef in Edegem (link)
  • Fotostudio Dierick/Hofkens in Edegem (link)

Wij trouwen binnenkort. Doet u nog steeds aan huwelijksfotografie?

Eerst en vooral: proficiat! Ik schiet slechts zeer uitzonderlijk nog op huwelijksfeesten gezien mijn verdere specialisatie in portretten en fashion. Indien mijn planning het toelaat wil ik jullie natuurlijk verder helpen. Voor voorbeelden van vorige trouwreportages kunt u trouwens nog steeds op deze pagina terecht.