Wat als er een bril zou bestaan om de wereld terug even te zien door de ogen van uw 10-jarige zelf? De wereld ziet er nu eenmaal zoveel boeiender uit door de ogen van pakweg een kind. Zelf zien is geloven natuurlijk. Daarom stellen niet minder dan 12 kinderen hun uit het leven gegrepen foto’s voor tijdens de expo Spelen met Licht. Een niet te missen expo door kinderen, voor kinderen (en natuurlijk ook nieuwsgierige volwassenen)

Begin vorig jaar startte ik als nieuwbakken fotograaf met een missie. Ik had besloten een project in het leven te roepen waarbij ik me belangeloos in zou zetten voor anderen. Het plan bestond al een tijdje. Maar in januari trok ik er op uit en contacteerde een aantal ziekenhuizen. Toen ik op gesprek mocht in het Moeder- en Kindcentrum in Antwerpen begon alles in een stroomversnelling te komen. Voeg daar aan toe dat ik van Nikon ook een reeks Nikon 1 J-5 ter beschikking kreeg en ik kon van start. What a time to be alive!

Samen met in totaal 12 jonge nier- diabetes- en mucopatiënten ging ik aan de slag. Elke workshop was een unieke belevenis. Ik zag kinderen opvrolijken. Ik zag ze met veel plezier de wereld van fotografie ontdekken. Kortom, plezier alom. Opzet geslaagd. Vervolgens was het hun beurt. Elk kregen ze een maand lang een camera mee om volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Op een speelse manier hebben ze ieder hun leefwereld in beeld gebracht. Ik kan jullie nu al meedelen dat er echt pareltjes tussen zitten!

Mis dus zeker de kans niet om zelf te komen kijken naar de foto’s! Vanaf 9 maart 2017 opent de tentoonstelling haar deuren in het Antwerpse FoMu dankzij Braakland. De expo loopt tot en met 19 maart. Op 12 maart staat er trouwens een panelgesprek op de agenda met personeel van het UZA. Tot dan!

EXPO Spelen met licht – van 9 tot en met 19 maart in het FoMu

Write A Comment